2022-03-24 15:13:33• hírek • refszatmar.eu

Az Ige által gazdagodtak Patóháza imahetén

„Láttuk az ő csillagát napkeleten, és eljöttünk, hogy imádjuk őt.” (Mt 2,2) – ezen igei mottóval tartottak imahetet Patóházán, március közepén. Törő Attila Miklós lelkipásztor, aki első alkalommal szervezett imahetet gyülekezetében, örömmel számolt be az alkalomsorozat áldásairól.

Kezdő vasárnap, március 13.-án, Sípos Miklós nyugalmazott esperes-lelkipásztor hirdette Isten Igéjét rámutatva arra, hogy ahogyan a bölcsek elindultak, úgy mi is elindulhatunk Istenben bízva, aki a jelet adta a számunkra. Isten szeretetének a legnagyobb jele, hogy az Ő egyszülött Fiát adta értünk. Ezt látva erőt meríthetünk naponként erőt a haladáshoz. Hétfőn Bíró Botond rátoni lelkészen keresztül hallhatóvá vált, hogy lehet nekünk a követés kockázatát vállalni, a szeretet segít ebben. Ezt követően a gyermekek furulya szolgálata örvendeztette meg a gyülekezet szívét.


Kedden, március 15-én délután 4 órától az ünnepi istentiszteleten Dénes Béla tasnádszarvadi lelkipásztor prédikált. Kiemelve a legnagyobb bátorság abban áll, hogy szembe nézünk önmagunkkal. Szembe nézünk a félelmeinkkel. Az istentiszteletet követően a gyermekek és fiatalok ünnepi szolgálata következett a parókia kertjében lévő emlékmű mellett.


Szerdán Magyar Boglárka lelkipásztornő Szilágyszegről érkezve arról beszélt, hogyan érdemes nekünk úgy élni, hogy belekapaszkodunk az Atya utánunk nyúló kezébe. Engedjük, hogy szeressen az Isten, ezáltal mi is megtanuljuk szeretni, értékelni és megbecsülni önmagunkat. Csütörtökön Kürti Tamás szatmárgörbedi lelkész kiemelte, hogy bízzunk a mennyei GPS-ben. Istennél van új kezdet és ahogy a bölcseknek visszaadta a csillagot úgy adta vissza számunkra is és teszi ezt ma is, mert Urunk egy hűséges Isten. Pénteken Rácz Ervin Szatmár – Szigetlankai református lelkipásztor hirdette a cselekvésre bátorító Igét. Kihangsúlyozva az Isten imádat életformáló hatását. Miközben az Úrnak énekelünk, a szívünk Őrá néz, akinél a legjobb helyen van. Az igehirdetését követően a Lanka Duó (Papp Krisztina és Csorvási Mihály) vezetett a dicsőítésben arra biztatva, hogy a segítség felülről jön.


Szombaton Erdei Árva István Béla lelkipásztor Szamoskoródról érkezett, aki arról prédikált, hogy a bölcsek a legnagyobb értékeiket adták a megszületett királyok Királyának. Mindnyájunk adva van a kérdés: Milyen értékeket, ajándékokat adunk a királyok Királyának? Az istentisztelet következő részében a gyülekezet ifjainak ének szolgálata következett. Vasárnap az imahét záró istentiszteletén Bán Alpár nagykágyai lelkipásztor az imádat és a magasztalás lényegéről beszélt. Rámutatott, hogy a legnagyobb mélységben, a krízisekben lehet nekünk magasztalni Istent, ahogy Jézus tette. Ebből erőt nyer az életünk!


Minden este egy gyermek vezetése által közösen imádkoztak a szervezők gondolatain keresztül.


„Örülünk annak, hogy szólt az IGE és általa a mi életünk is gazdagodhatott. Köszönetet mondunk azoknak a testvéreknek, akik, felajánlásaikkal, segítségükkel, szolgálatukkal hozzájárultak az imahetünk megszervezéséhez. Mindenért Istené a dicsőség!” – foglalta össze háláját az imahétért Törő Attila Miklós lelkipásztor.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: